خواص باقلا سبز | بررسی انواع باقلا + موارد مصرف

این دانه سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، انواع ویتامین‌ها و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کم‌خونی بسیار مفید است اگرچه بعضی افراد با مصرف آن دچار حساسیت و کم‌خونی می‌شوند!

خواص باقلا سبز | بررسی انواع باقلا + موارد مصرف
این گیاه برای کم خونی بسیار خوب هست. دقت داشته باشید بعضی از افراد به باقلا حساسیت شدید دارند پس در بهرهگیری از آن دقت کنید.
 
تالاب؛ دو نوع باقلا داریم ، باقلای تازه طبعی سرد و تر دارد ، باقلای خشک طبعی سرد و خشک. این گیاه سرشار از ویتامین های آ و ب و ث میباشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن ، آهک و فسفر هست. این گیاه برای کم خونی بسیار خوب هست. دقت داشته باشید بعضی از افراد به باقلا حساسیت شدید دارند پس در بهرهگیری از آن دقت کنید.

فواید و مضرات باقلا برای بدن

باقلا گیاهی هست علفی و یکساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر میرسد . این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست که از ۵هزار سال پیش کشت میشود. برگهای آن متناوب و مرکب هست که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش هست.

میوه آن که همان باقلا هست دارای غلافی پوشیده از کرک بطول تقریبا ۱۲ سانتیمتر هست . در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند . این گیاه حاوی مواد مغذی لازم برای بدن از جمله فسفر، پتاسیم، ویتامین K و آهن هست.

از خواص باقلا سبز میتوان اشاره به این کرد که این گیاه منبع بینظیر تیامین هست که برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری هست ویتامین A موجود در آن برای سلامت پوست، تقویت بینایی و رشد استخوان ضروری هست مقدار چندان پتاسیم در باقلا به بدن کمک می‌کند تا فشار خون را در حد طبیعی حفظ کند و عملکرد قلب را تنظیم کند. فسفر موجود در این گیاه برای شکل گیری استخوان و دندان مهم هست و به بدن در بهرهگیری از ویتامین کمک میکند.

باقلا منبع غنی فیبر است

از خواص باقلا پخته میتوان به فیبر موجود در باقلا اشاره کرد که به سیستم گوارشی کمک می‌کند تا غذا سریع تر هضم شود.
باقلا کم کالری و بدون کلسترول هست. اسیدآمینه آن نقش انتقال دهنده عصبی را در مغز ایفا می‌کند.
باقلا حاوی فسفر قابل توجهی هست که برای گروه سنی کودکان، تقویت کننده مناسبی از لحاظ بهره هوشی هست.

همچنین از دیگر خواص باقلا سبز علاوه بر پروتئین و فسفر، باقلا حاوی مقدار متوسطی آهن و روی هست و در طب سنتی از آن به منظور درمان سرفه های خشک، تمیز کردن دستگاه گوارشی، روماتیسم و حتی میگرن بهرهگیری میشود. در صورتی که باقلا با پوست مصرف شود.
لینک مرتبط: استرس و افسردگی ارمغان مصرف این مواد غذایی!
مقدار بسیار قابل توجهی فیبر وارد بدن می کند که می‌تواند در کاهش چربی های خون و درمان یبوست موثر باشد. 


● ترکیبات شیمیایی:

در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود هست :
ـ آب: ۷۲ گرم
ـ پروتئین : ۴/۸ گرم
ـ مواد چرب : ۰۴/۰ گرم
ـ نشاسته : ۸/۱۵ گرم
ـ کلسیم : ۲۸ میلی گرم
ـ فسفر : ۱۵۵ میلی گرم
ـ آهن: ۲/۲ میلی گرم
ـ سدیم : ۴۰ میلی گرم
ـ پتاسیم : ۴۷۰ میلی
خشک شده آن قدرت خوراکی‎اش اکثر از تازه آن می‎باشد ولی ویتامین ث آن کم می‎شود.
گرم
ـ ویتامین آ : ۲۲۰ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۱: ۰۳/۰ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۲ : ۰۱۸/۰ میلی گرم
ـ ویتامین ب ۳ : ۵/۱ میلی گرم
ـ ویتامین ث : ۳۰ میلی گرم
ـ آرسنیک: ۰۲/۰ میلی گرم
ضمنا از دیگر خواص باقلا سبز باید گفت باقلا دارای ماده ای بنام فیتین Phytine می باشد که بسیار مغذی هست و تقویت کننده بدن هست . این ماده کلسیم بدن را فراهم سازی میکند باقلا غذای خوبی هست برای دوران نقاهت .


● خواص دارویی:

باقلا دارای مقدار زیادی ال دوپا «L DOPA» هست؛ ماده ای که سال هاست
در درمان پارکینسون مورد بهرهگیری قرار میگیرد.
– اثر دیگر باقلا در بازرسی پرفشاری خون هست. بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن پیشنهاد میشود.اضافه بر این ها باقلا دارای خاصیت افزایش دهندگی قوای جنسی هست.
اما باید دانست که این ماده خوراکی سرشار از تیرامین بوده و افرادی که داروهای مهارکننده منوآمین اکسیداز «MAO» مصرف میکنند، باید از خوردن آن خودداری کنند.
همینطور باقلا برای افرادی که دارای کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات و هیدروژناز میباشند «مبتلایان به فاویسم»، ممنوع هست؛ چون دارای ترکیب های ویسین، کنویسین و ایزواورامیل هست و ممکن هست باعث خطر مرگ شود.
–باقالا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر هست و گل آن گرم می باشد .
خواص طبی باقلا
۱» دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور هست .
۲» دم کرده گل باقلا سنگ کلیه را دفع می‌کند و برای قولنج های کلیوی خوب هست.
۳» جوشانده باقلا برای ورم مثانه خوب هست.
۴» جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم درد .
۵» از جوشانده باقلا برای درمان نقرس بهرهگیری کنید.
۷» باقلا را اگر با آب سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می‌کند.
۸» برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید.
۹» برای رفع کوفتگی و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط کرده
و با سرکه و نعناع بپزید و ضمادی راکه بدست می‌آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید .
۱۰» ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم خوب هست.
۱۱» جوشانده باقلا شکم روش های مزمن را برطرف میکند.
۱۲» ضماد باقلا جوش و کورک را میرساند و چرک را خارج می‌کند.
۱۳» برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا بهرهگیری کنید.
۱۴» جوشانده سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الکلی را برطرف میکند.
۱۵» برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید مصرف چندان باقلا می‌تواند موجب نفخ یا سنگینی معده می‌شود و همینطور در بعضی از افراد به دلیل نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن می‌تواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد شود.
و بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
۱۶» نان خوشمزه بمقدر ۲% در باقلا به آن اضافه کنید.

 

منبع : اقتصادنیوز